EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
КУКЕРЛАНДИЯ

Новини

Отличени Кукерландия

Програма

Регламент

  НАЧАЛО > КУКЕРЛАНДИЯ

Международният маскараден фестивал „Кукерландия“ - Ямбол се подготвя за 21-то си издание

 

През 2020 г. ще се проведе 21-ото издание на организирания от общините Ямбол и Тунджа Международен маскараден фестивал „Кукерландия“. Това е първият в страната ежегоден фестивал на маскарадните игри, провеждан без прекъсване от 2000 година насам. 

В идейната му основата са заложени характерните за региона кукерски традиции, отличаващи се със специфика и богато разнообразие на маски, костюми, персонажи и игри в различните населени места. 

Двадесет и първото издание на „Кукерландия“ ще се проведе в четири поредни дни – от 27 февруари до 1 март 2020 г. 

Стартира приемът на заявки за участие в състезателното дефиле на маскарадните групи, което е и най-пищното събитие в програмата на фестивала. То отново ще бъде в два поредни дни – събота и неделя (29 февруари -1 март). Наградният фонд е в размер на 18 000 лева и се разпределя от авторитетното жури в няколко различни категории. В двадесетото издание на фестивала, освен лауреатите, всяка група ще получи поощрителна парична награда за поддържане на маскарадната традиция, юбилеен плакет и диплом за участие.

 Всички групи, желаещи да участват в Маскарадния фестивал „Кукерландия” – Ямбол, 2020 подават заявки за участие по един от трите посочени начина: 

1. онлайн, чрез www.tourism-yambol.com; 

2. по e-mail: [email protected]

3. на пощенски адрес: 8600, гр. Ямбол, пл. „Освобождение“1, Безистен.

Заявки за участие могат да бъдат изтеглени от туристическия портал на Община Ямбол www.tourism-yambol.com или от официалните сайтове на Община Ямбол www.yambol.bg и Община Тунджа www.tundzha.net.  Към заявката за участие групите прилагат кратко представяне на обичая и информация за създаването и дейността на групата (до 500 думи). Няма да се обработват заявки, които не са придружени от актуален телефонен номер, валиден адрес на електронна поща, както и информация за групата и описание на обичая, който пресъздават.   

Крайният срок за подаване на заявките за участие е 7 февруари 2020 година /петък/.   

За допълнителна информация:  Общинско предприятие „Туризъм и култура“ - Ямбол – телефони: 046/610066, 0895599627; e-mail: [email protected] Община  Тунджа - 046/ 684316, 0884470442.

 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.