EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2020

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2020

ЖУРИ 2020

НАГРАДИ 2020

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2020

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > ЖУРИ 2020

Антоан Божинов - Председател
Роден през 1958 г. в с. Златия, недалеч от гр. Лом. През 1984 г. се дипломира като инженер в ТУ - София и получава звание „фотограф-художник” от Комитета за култура. Участвал е в повече от 100 колективни изложби, от които е получил над 60 награди. От 1984 до сега  има повече от 40 самостоятелни изложби в България, Гърция, Испания, Португалия, Румъния, Русия, Франция. През 1999 г. създава международния фотофестивал „Фодар”, чието 10-то издание се проведе през 2019 г. Главен асистент по пресфотография във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, преподавал е и в Нов български университет. Доктор на Софийския университет. Работи в областта на документалната фотография.


Александър Иванов - Зам. Председател
Роден през 1949 г. в гр. Казанлък. Инженер-химик от 1978 г. и много опитен във филмовата фотография и нейте процеси. Удостоен със званието „фотограф-художник” от Комитета за култура през 1984 г. Участик е в множество колективни изложби и автор на знакови самостоятелни изяви пред публика в България и чужбина. Съосновател на творческа фотографска група "Казанлък`85". Известен сред публиката като летящият фотограф, заради снимките от летателни апарати, много преди да се появят дроновете. Фотограф на свободната практика от 1988 г.

                                                                                       Милан Христев
Роден в Пловдив през 1963 г. Завършва училище за фотография и полиграфия „Юлий Фучик“ в София през 1985 г. Започва работата си като фотограф през 1976 г. Около 200 участия в групови изложби и над 20 самостоятелни изложби. Притежател на около 50 дипломи от национални и международни конкурси. Работи в областта на приложната и рекламната фотография.

                                                                   Желиан Николов
Роден през 1956 г. в гр. Казанлък. Инженер-химик по образование от 1984 г. и като такъв професионалист притежава безценен опит във филмовата фотография и нейте процеси. Удостоен със званието „фотограф-художник” от Комитета за култура през 1989 г. Участик е в множество колективни изложби и автор на знакови самостоятелни изяви пред публика в България и чужбина. Съосновател на творческа фотографска група "Казанлък`85". Снима кукери от 1973 г. и това е негова любима и основна тема. Участик във фотографска изложба "Кукерландия" многократно и е носител на награди. Фотограф на свободната практика от 1992 г.


                                                                                       Емануил Трейман
И
зраства в семейство на фотографи. От 2010 г. насам се занимава с организация на фотографски събития. През този период е замесен в организацията на над 600 събития: изложби, лекции, пътувания, срещи, уъркшопи, фестивали, конференции и други. В продължение на 3 години е главен координатор на "Месец на фотографията" в София. Организатор е на Фотоваканция и Inspiration Photo Coference. През 2017 г. основава Клуб Фото Свят, понастоящем Photoworld.bg.


                                                                                                  Николай Чапкънов
Роден през 1969 г. в София. Във фотографията е от дете. Любимите му теми за снимане са Кукери, авиация и екстремно време. Има множество участия във фотографски изложби по светаи у нас. Участник във всички салони на Кукерландия от 2012 г. и своеобразен рекордьор. Чудесен снимач на кукери!
                                                                                   
                                                                                        Константин Зайков
Завършил туризъм в Бургас и Професионална фотография в Дъблин. Участник в множество фотографски събития, и изложби в България и чужбина. Съидейник и съосновател на "Ямболска фотографска общност". Създател, организатор и куратор на фотографска изложба-конкурс "Кукерландия".

 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.