EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2020

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2020

ЖУРИ 2020

НАГРАДИ 2020

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2020

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > МИНАЛИ КОНКУРСИ > 2014 > ЖУРИ 2014

  Нели Гаврилова е едно от доказалите се  имена в съвременната българска фотография. Автор е на 19 самостоятелни изложби в България, Гърция, Словакия, Мексико, Монголия. Фотограф – художник от 1990 г., а от 2000 г. е член на сдружението "Фотографска Академия", София. Участвала е във фотоизложби в Белгия, Франция, Дания, Мексико, Швейцария, Чехия, Гърция, Унгария... Нейни фотографии са собственост на Национална художествена галерия - София, Градска художествена галерия - Пловдив, както и на различни частни колекции и галерии. Участвала е в реализирането на много творчески проекти за България и чужбина. Участието и в проектът и „Лица на Маски, Маски за Лица”, изследващ обредното маскиране във фолклорния обичай „Сурва”, я прави познавач на специализираната кукерска фотография


           
Юри Чарийски живее във Виена от 36 години. Има множество реализирани фотографски проекти от САЩ, през Европа и Израел до Нова Зеландия и Мурманск в Русия. За българската публика Юри Чарийски е известен с различни проекти, един от тях е популярният „Нудо" с фотографии на изпълнители от балета на Виенската опера. Създател и ръководител за пета година на лятната, приключенска фотоакадемия Камен бряг и председател на екологичното сдружение ЕКО НОРД.

Александър Иванов е  професионалист, изразяващ себе си чрез снимане на България. Снимането за него е живот. Има зад гърба си редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Колекция от призове, между които награди във фотоконкурс ZEISS-PRAKTICA - Берлин, национален конкурс на CANON "Снимка на годината", Конкурс на National Geographic, носител на почитната статуетка на Фотографска академия и много други.

           Константин Зайков е един от създателите и организаторите на фотографския конкурс Кукерландия в град Ямбол, тази година за десети юбилеен път. Реализира лични фотографски проекти в България и чужбина. Познава детайлно кукерските традиции в Югоизточна България. 

    Антони Георгиев е професионален фотограф, журналист и писател. В периода 1980-2014 е снимал и публикувал статии за фотографията в България,  Дaния, Швеция, Германия, Великобритания, Украина, Гърция, Италия,  Съединените щати и др.. Автор е на над 10 самостоятелни изложби фотография и на над 100 корици на списания. В момента е главен редактор на българското списание на английски език Vagabond.

          Жельо Лековиме, което е история в българската фотография, Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”. Заместник Председател на журито на фотографски конкурс "Кукерландия 2014". 

Доцент Никола Лаутлиев е ръководител на катедра Приложни изкуства в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив и е председател на фотографското средище в същият град. Организатор и куратор на фестивала „Международни фотографски срещи” в Пловдив от 1992 г. Има натрупан богат опит в участия, организации и журиране на фотографски изложби в Гърция, Дания, Франция, Германия, Сърбия, Турция, Португалия и България. Председател на журито на фото конкурс „Кукерландия 2014”.

 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.