EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2019

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2019

ЖУРИ 2019

НАГРАДИ 2019

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2019

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > МИНАЛИ КОНКУРСИ > 2013 > ЖУРИ

Председател на журито - Доцент Петър Абаджиев - след като завършва химия в СУ "Климент Охридски", специализира репродукционна и обща фотография във Виена в Seiss. От 1959 год. работи активно в областта на художествената фотография. Преподава на класове по художествена и приложна фотография в Натфиз “Кр. Сарафов”, Нов Български Университет, Артколеж, Факултет по журналистика. Участник в многобройни фотографски изложби в страната и чужбина, включително и самостоятелни. Автор и изпълнител на илюстрации и оформление на календари, книги, албуми. Фотограф-художник от 1980 г. Член на редколегиите на списание “Българско фото” и участвувал при създаването на излизащо от 1999-2002 год. фотографско списание “Фотооко”, списание “ФО”, списание Digital Photo-Video Magazine. Носител на призове, отличия и награди между които Бифота Берлин, Бианале София, Макон Франция, Национален конкурс Литва, световното изложение на фотографията в Япония Асахи Шимбун, “Съвременна фотография” Унгария, международния конкурс “Земята и хората”, изложбата “България - древна,  млада”, финландското фотографско дружество и много други. Носител на почетния знак на София. Носител на златната статуетка на Фотографска академия за цялостно творчество.

Заместник Председател на журито -
Фотограф-художник Желко Леков – име, което е история в българската фотография, Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”.

Членове

Гаро КешишянБлизо 40 години на сцената на фотографското изкуство. Той е минал през всичките му значими прояви у нас и е получил най-високите отличия. Участвал е в престижните форуми на фотографията в почти всички страни на Европа, в САЩ и Канада. Притежател на множество награди от България и чужбина. Показал е свои самостоятелни изложби в Ла Рошел и Арл - Франция, в Лечестър - Великобритания, в Будапеща, Токио, Хюстън, Лос Анжелис, Ню Йорк, Копенхаген, Венеция. Отдавна той е сред големите във фотографията. Фотограф с "маниакална" взискателност към създаването и изработването на фотографиите.

Начо Каменов -
40 години активна дейност зад камера, между които 14 г. в Киноцентър „Бояна” и Студия "Спектър". Участия в безброй изложби и други фотографски форуми. Съвършен майстор в актовата фотография.

Александър Иванов - Снимането за него е начин на живот. Снима от високо в буквалния и преносен смисъл. Има дълголетно отношение към снимането на кукери и изразяване на тяхната същност.

Юри Чарийски -
В творчеството му присъстват и репортажни фотоси от събития в райони от Нова Зеландия до Мурманск. Неговите арт-фотографии и пейзажни творби са били показвани на много места по света, включително във Франция, Германия, USA, Израел и Австрия, Словакия, Русия и др.

Константин Зайков - един от създателите и организаторите на фотографският форум "Кукерландия" в Ямбол
 
 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.