EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2018

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2018

ЖУРИ 2018

НАГРАДИ 2018

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2018

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > МИНАЛИ КОНКУРСИ > 2016 > ЖУРИ 2016

    Доцент Никола Лаутлиев е ръководител на Магистърската програма по фотография и графичен дизайн в Академия по музикално, танцово и изобразително изкуство. Организатор и куратор на фестивала „Международни фотографски срещи” в Пловдив от 1992 г. Откривал е изложби в реномирани центрове за изкуство по света. Председател на журито на "Кукерландия 2016" 

   Жельо Лековиме, което е история в българската фотография, Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”. Заместник Председател на журито на фотографски конкурс "Кукерландия 2016".

    Цончо Балканджиев -
Носител на авторитетнто звание "Артист на
мeждyнapoднa opгaнизaция зa фoтoизкycтвo

Моля, цитирайте откъде е взета статията!
международната фотографска асоциация FIAP".  Зад гърба му стоят многобройни фотографски изложби и участия. Носител на призове и награди от фотографски салони в България и чужбина. Вдъхновител на няколко поколения фотографи. Работи в областта на пейзажа и портрета. Член на журито.

    Александър Иванов е  професионалист, изразяващ себе си чрез снимане на България. Снимането за него е живот. Има зад гърба си редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Колекция от призове, между които награди във фотоконкурс ZEISS-PRAKTICA - Берлин, национален конкурс на CANON "Снимка на годината", Конкурс на National Geographic, носител на почитната статуетка на Фотографска академия и много други.
Член на журито.

    Любомир Сергеев е кавалер на най-престижната световна награда във фотографията - Статуетката „Виктория“ , която се счита за еквивалент на „Оскар“ във филмовата индустрия. Селектиран е в топ 200 на най-добрите дигитални фотографи в света от международно признатия Luerzer’s Archive. Притежател на множество фотографски призове Изящен в сътворяването на идеи, брилянтен в мозъчните и технически атаки, съвършен в изпълнението фотограф. Член на журито на "Кукерландия 2016".

   Антони Георгиев е професионален фотограф, журналист и писател. В периода 1980-2014 е снимал и публикувал статии за фотографията в България,  Дaния, Швеция, Германия, Великобритания, Украина, Гърция, Италия,  Съединените щати и др.. Автор е на над 10 самостоятелни изложби фотография и на над 100 корици на списания. В момента е главен редактор на българското списание на английски език Vagabond. Член на журито.
   
 
  Константин Зайков е един от създателите и организаторите на фотографския конкурс Кукерландия в град Ямбол, тази година за дванадести пореден път. Реализира лични фотографски проекти в България и чужбина. Познава детайлно кукерските традиции в Югоизточна България. Член на журито. 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.