EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2021

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2021

ЖУРИ 2021

НАГРАДИ 2021

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2021

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > МИНАЛИ КОНКУРСИ > 2011 > ЖУРИ 2011

Доцент Петър Абаджиев - след като завършва химия в СУ "Климент Охридски", специализира репродукционна и обща фотография във Виена в Seiss. От 1959 год. работи активно в областта на художествената фотография. Преподава на класове по художествена и приложна фотография в Натфиз “Кр. Сарафов”, Нов Български Университет, Артколеж, Факултет по журналистика. Участник в многобройни фотографски изложби в страната и чужбина, включително и самостоятелни. Автор и изпълнител на илюстрации и оформление на календари, книги, албуми. Фотограф-художник от 1980 г. Член на редколегиите на списание “Българско фото” и участвувал при създаването на излизащо от 1999-2002 год. фотографско списание “Фотооко”, списание “ФО”, списание Digital Photo-Video Magazine. Носител на призове, отличия и награди между които Бифота Берлин, Бианале София, Макон Франция, Национален конкурс Литва, световното изложение на фотографията в Япония Асахи Шимбун, “Съвременна фотография” Унгария, международния конкурс “Земята и хората”, изложбата “България - древна,  млада”, финландското фотографско дружество и много други. Носител на почетния знак на София. Носител на златната статуетка на Фотографска академия за цялостно творчество.

Фотограф-художник Жельо Леков – Име, което е история в българската фотография, Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”. Заместник Председател на фотографски конкурс "Кукерландия 2011".

            Магистър Юрислав Чарийски (Юри) е роден през 1956 година. Баща на три З деца. Завършил е Университета по Приложни Изкуства във Виена със специалност Фотография и Рекламен дизайн. Работи като арт директор и главен дизайнер в различни престижни фирми. Автор на телевизионни предавания, създател на филми, рекламни програми и графични дизайни на списания и сайтове. Участва в множество фотографски изложби по света и фестивали за анимационно кино със собствени филми. Създател и организатор на лятна фото академия на Камен Бряг и автор на едноименната книга. Понастоящем живее във Виена. 

     Фотограф-художник Александър Иванов – професионалист, изразяващ себе си чрез снимане на България. Снимането за него е живот. Редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Колекция от призове, между които награди във фотоконкурс ZEISS-PRAKTICA - Берлин, национален конкурс на CANON "Снимка на годината", Конкурс на National Geographic, носител на почитната статуетка на Фотографска академия и много други.

 Антони Георгиев е професионален фотограф, журналист и писател. В периода 1980-2009 е снимал и публикувал статии за фотографията в България,  Дaния, Швеция, Германия, Великобритания и Съединените щати. Автор е на над 10 самостоятелни изложби фотография и на над 100 корици на списания. В момента е главен редактор на българското списание на английски език Vagabond.

Цветан Четъшки – професионален български фотограф, със съвременно и модерно интерпретиране на действителността. Автор на множество самостоятелни изложби, фото-албуми, рекламни материали, и носител на престижни награди. Живее и работи в Стара Загора.

Константин Зайков - един от създателите и организатор на фото изложба - конкурс "Кукерландия". 

 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.