EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2024

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2024

ЖУРИ 2024

НАГРАДИ 2024

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2024

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > ЖУРИ 2024

Явор Попов, Фотограф Художник
Председател на журиращата комисия

     През 1972 г. завършва полиграфическия техникум “Юлиус Фучик”, гр. София, специалност “Фотография”. През 1979 г. е удостоен от Министерството на културата със званието фотограф-художник. През 1986 г. специализира във фирмата “Sinar”, Шафхаузен, Швейцария. От 1973 до 1995 г. работи като фотограф-редактор в редакцията “Форек” – “Българска фотография”. От 1984 до 1989 г. е заместник-председател на Клуба на фотодейците в България. От 1995 г. работи като фотограф на свободна практика. От 1977 г. участва в реализацията на множество значими проекти, като многотомната “История на България” на издателство БАН – I, II и III том, ”Траките“ на издателство “Урания”, Лайпциг, “40 години монументално изкуство в България“ на Държавното издателство “Септември“ и много други. Явор Попов участва с фотографски публикации в различни авторитетни издания, автор е на редица рекламни плакати, билбордове, каталози, календари и албуми. В рамките на редакция ”Форек” участва в реализацията на мултивизионни програми за България и чужбина.
     От 1980 г. участва в множество общи изложби в страната и чужбина. От 1999 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на рекламните фотографи в България. От същата година членува и в сдружение “Фотографска Академия”. През 2001 г. е избран за заместник председател на национално сдружение “Фотографска Академия”. От 2001 г. е председател на сдружението, какъвто е и до днес. От март 2010 г. е фотограф в Националната художествена галерия. Живее и работи в София.


Нино Мгебришвили,  EFIAP; EP.FIP; M.APG
Член на журиращата комисия

     Магистър по филология и право, които защитава в Тбилиси, Грузия. Работи като журналист. Преподавател в Тбилиския Държавен Университет „Иване Джавахишвили“ по медийно и телевизионно изкуство. Основател на Асоциацията на фотографите на Грузия, член на борда на директорите. Проектен мениджър в периода 2012-2015. Координатор на Международен проект SAY CHEESE!, финансиран от ЕС. 
     От 2015 г. делегат в Общото събрание на Федерация на европейските фотографи (FEP)
. Офицер за връзка на FIAP (държава на FIAP OM от 2018 г.) От 2015 г. Организатор на международни конкурси под патронажите на FIAP, GPU, PSA; Съдия в Международни фото конкурси с голям опит. Представител на GPU за Грузия.
     Има самостоятелни изложби в Грузия, Кипър, Азербайджан, Молдова, Украйна.
 
     Притежател на множество признания и отличия от авторитетни световни организации. 


Петя Василева, AFIAP
Член на журираща комисия


     Участник в десетки международни форуми, изложби, пленери и е носител на изключително престижни награди, включително и първо място в Кукерландия през 2021 г. Горд притежател на медали и почетни места във фотографски конкурси в България и чужбина. Г-жа Василева има две самостоятелни изложби зад гърба си и десeтки съвместни изложби.
    Тази година в навечерието на Кукерландия открива своята трета самостоятелна изложба. Идеен автор и концептуалист.
    Член на Фотографска Академия "Янка Кюркчиева".


Акаки Пхакадзе, AFIAP, QEP
Член на журираща комисия


     Инженер от 1987 година, професионален фотограф, видеооператор, преподавател по фотография, дигитален редактор и видео. От 2008 г. е преподавател в Photolife Studio. Съосновател и председател на Борда на Асоциацията на фотографите на Грузия. Автор и ръководител на Международното онлайн фото-училище на страните от Източното партньорство. Автор на уроците по фотография о водеозаснемане. Поканен лектор по фотография от няколко местни и международни организации 
     От 2014 г. е обучител по фотография, в асоциациите на фотографите на Украйна, Армения и
 Азербайджан Основател и ръководител на интернет риалити шоу Photoman.  Експерт на Международен проект SAY CHEESE!
     Признат за EP (European Photographer) на Федерацията на европейските Фотографи (FEP) Почетен член на Съюза на фотографите на Азербайджан, Почетен член на Националния Обществото на фотохудожниците на Украйна (NSPAU) и почетен член на Асоциацията на арменските фотографи 
     Участвал в яколко международни лични и групови изложби. Носител на дипломи, и медали. Член и председател на международни журита в международни фотоконкурси.

Константин Зайков, EPSA; EFIAP
Член на журираща комисия

     Завършил е туризъм Уиверситет "Асен Златаров" и Творческа фотография във Факултет по журналистика и масова комуникация в Софийски Университет "Климент Охридски".
     Създател и учредител на Международен фотографски конкурс "Кукерландия" преди 20 години. Съучредител на Ямболска Фотографска Общност. Член на Фотографска академия "Янка Кюркчиева".
     Автор на седем самостоятелни фотографски изложби в България и множество съвместни. Уастия в близо 200 международни салона и изложби в 89 държави по света.
    

 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.