EN

User:
Потребител:
  Password:
Парола:
  Registration
Регистрация
ФОТОКОНКУРС

ГАЛЕРИЯ 2017

ДОПУСНАТИ НА ПЪРВИ ТУР 2017

ЖУРИ 2017

НАГРАДИ 2017

СНИМКИ НАГРАЖДАВАНЕ 2017

МИНАЛИ КОНКУРСИ

  НАЧАЛО > ФОТОКОНКУРС > МИНАЛИ КОНКУРСИ > 2015 > ЖУРИ 2015

Юри Чарийски живее във Виена от 36 години. Има множество реализирани фотографски проекти от САЩ, през Европа и Израел до Нова Зеландия и Мурманск в Русия. За българската публика Юри Чарийски е известен с различни проекти, един от тях е популярният „Нудо" с фотографии на изпълнители от балета на Виенската опера. Създател и ръководител за пета година на лятната, приключенска фотоакадемия Камен бряг и председател на екологичното сдружение ЕКО НОРД. Член на журито.

Александър Иванов е  професионалист, изразяващ себе си чрез снимане на България. Снимането за него е живот. Има зад гърба си редица самостоятелни изложби в страната и чужбина. Колекция от призове, между които награди във фотоконкурс ZEISS-PRAKTICA - Берлин, национален конкурс на CANON "Снимка на годината", Конкурс на National Geographic, носител на почитната статуетка на Фотографска академия и много други. Член на журито.

Начо Каменов - 40 години активна дейност зад камера, между които 14 г. в Киноцентър „Бояна” и Студия "Спектър". Участия в безброй изложби и други фотографски форуми. Съвършен майстор в актовата фотография. Член на журито.

       Константин Зайков е един от създателите и организаторите на фотографския конкурс Кукерландия в град Ямбол, тази година за десети юбилеен път. Реализира лични фотографски проекти в България и чужбина. Познава детайлно кукерските традиции в Югоизточна България. Член на журито.

  Антони Георгиев е професионален фотограф, журналист и писател. В периода 1980-2014 е снимал и публикувал статии за фотографията в България,  Дaния, Швеция, Германия, Великобритания, Украина, Гърция, Италия,  Съединените щати и др.. Автор е на над 10 самостоятелни изложби фотография и на над 100 корици на списания. В момента е главен редактор на българското списание на английски език Vagabond. Член на журито.

   Жельо Лековиме, което е история в българската фотография, Баща на националния салон за експерименталната фотография „Стилб”– наименование на всичко във фотографията разбиващо стереотипа и дисциплината на „Черно-белия режим”. Заместник Председател на журито на фотографски конкурс "Кукерландия 2015".


        Доцент Никола Лаутлиев е ръководител на катедра Приложни изкуства в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив и е председател на фотографското средище в същият град. Организатор и куратор на фестивала „Международни фотографски срещи” в Пловдив от 1992 г. Има натрупан богат опит в участия, организации и журиране на фотографски изложби в Гърция, Дания, Франция, Германия, Сърбия, Турция, Португалия и България. Председател на журито на фото конкурс „Кукерландия 2015”.
 
Copyright 2009 © Кукерландия. All rights reserved.